Май - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > 2023-2024

Признание за висок професионализъм към д-р Борислава Стефанова.
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО СТЕФАНОВА,
Имам честта и удоволствието за втора поредна година по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, от името на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков да връча учреденото почетно отличие на училището „Учител на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков“ – 2024 г.“ .
Тази година наградата заслужено получавате Вие. Вашият непрекъснат стремеж към личностно развитие, съчетан с висок професионализъм се открои сред педагогическата общност на учителите и експертите по български език и литература. Качествата Ви бяха доказани многократно, особено през последните години чрез научни трудове, множество публикации и доклади, участия в международни конференции, държавни и регионални комисии за подготовка, апробиране, проверка и оценка на национални изпитни работи. С поредицата открити бинарни уроци, които реализирахте в уилището ни, осъществихте ценни контакти на нашите гимназисти с иновативни модели на преподаване на високо академично ниво, включително и от хабилитирани университетски преподаватели.
Екипът на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков“ с основание се гордее с Вашите постижения и чрез връчването на тази награда, която освен символна има и парична стойност, всички ние отдаваме заслужена почит  към всеотдайността Ви, д-р Стефанова, да работите за поддържане на висок образователен стандарт в училището ни.
Изразявам своята и на училищната колегия благодарност, че горите в работата си, в мисията си да поддържате огъня на духовността и знанието и формирате бъдещото поколение, като горди наследници на нашия патрон Отец Паисий.
ЧЕСТИТА НАГРАДА!
ЛИЛЯНА МИНКОВА
Директор на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков
24.05.2024 г.

===================================================================================================================================================================


ПРИЗНАНИЕ ПО СЛУЧАЙ ВРЪЧВАНЕТО НА ГОДИШНАТА НАГРАДА НА ОБЩИНА САМОКОВ „ЗА ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО - 2024 г.“
ОТ КОЛЕКТИВА НА СУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ГР. САМОКОВ
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ЧАВДАРОВА,
Приемете най-искрени поздравления от името на ръководството и колектива на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков за номинирането и получената висока оценка и признание от Община Самоков да бъдете удостоена с почетно отличие – наградата  „За принос в образователното дело – 2024 г.“
Вашият професионален и творчески път се идентифицира с непрекъснат стремеж към стимулиране и мотивиране на учениците да надграждат компетентностите си в сферата на изобразителното изкуство, да обичат да рисуват и творят. Участието Ви и заемането на призови места с ученици в стотици  национални, регионални и международни конкурси свидетелстват за отдаденост, плам и висок професионализъм. Ваше е призванието да бъдете преподавател – новатор и откривател на таланти. Така се откроихте със своята експертиза сред педагогическата общност на учителите по  изобразително изкуство. Качествата Ви бяха доказани многократно, през всички години на отдадена за каузата на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков“ ентусиазирана работа. Вашите часове не са просто уроци по общообразователен предмет, те са пример за любов към природа, здраве, Родина, национална идентичност и човечност. Всяка творба на Ваш ученик е родена в чувство и история. Вашите уроци по изобразително искуство ще останат пример за младите колеги в професията, като триумф на концептуално мислене и общочовешки добродетели.
Чрез изкуството докоснахте поколения ученици на нашето уилище до множество ритуали, празници, национални дни и годишнини в различни сфери на обществения живот. Осъществихте ценни контакти на учениците с партньорски институции и организации. Бяхте техният пътеводител и прозорец към света чрез изобразителното изкуство.
Екипът на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков“ с основание се гордее с Вашите постижения. Изразявам своята и на училищната колегия благодарност, че бяхте един от най – успешните и достойни  учители на СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков
ЧЕСТИТА НАГРАДА!
ЛИЛЯНА МИНКОВА
Директор на СУ „Отец Паисий“ гр. Самоков
24.05.2024 г.

===================================================================================================================================================================

На тържествена церемония в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ учител, ученици и зрелостници от СУ "Отец Паисий" получиха почетни плакети, грамоти и медали за положения упорит труд през учебната година. В категорията "Учител на годината" с наградата на Началника на РУО София-област, г-жа Росица Иванова, бе отличена Борислава Стефанова - д-р по Теория и история на литературата. В категорията "Ученик на годината" бяха отличени: Мария Петрова, класирана на почетното IV- то място на Национална олимпиада по БЕЛ, Лия Бонева и Ивайла Димитрова за постигнатите успехи в категория "Изобразително изкуство".  И трите момичета са ученички в  VII'a клас. В категорията "Зрелостник на годината" бяха отличени Силвия Гърлянова и Георги Симидчиев.
Поздравления!
Гордеем се с всички вас и ви желаем още много успехи!

===================================================================================================================================================================

Гордеем се с постиженията на нашите учители и ученици!
РУО - София-област връчи почетни грамоти и плакети на отличените в конкурса "Директор, учител, ученик на годината" педагогически специалисти и ученици от Софийска област за учебната 2023/2024 година  Сред отличените педагогически специалисти е  Ивана Матина, с награда за цялостен принос към развитието на образованието. Отличие на РУО София област получи училищния отбор по баскетбол завоювал републиканската титла на Ученическите игри през учебната 2022/2023 г.. Златни медали заслужено получиха и нашите зрелостници Георги Ганджулов, Пламена Стоянова и Ванеса Попова. Мария Грозданова от IXб клас бе наградена за своята рисунка от конкурса "С очите си видях бедата"  класирала се на почетното 3-то място.
Поздравления за всички тях!
https://www.ruo-sfo.bg/news/read/id/3050

Гордеем се с постиженията на нашите ученици! Цитат от съчинение на Елиз Йорданова от 6б клас ще бъде поместен на табела с изглед към града от площадката при парк Ридо, като част от него ще бъде на брайлово писмо. По този начин незрящите жители и посетителите на града ще могат да се потопят в разказа за гледката, който спечели първо място в конкурса организиран  от Ротари общностен корпус „Самокови“ към Ротари клуб Самоков  и бе със съдействието на община Самоков. Целта на конкурса е да включи младите хора от града в представяне на конкретни емблематични зони, правейки ги достъпни за незрящите. Като пишат съчинение, описващо гледка от “Ридо”, учениците да съпреживеят трудностите, които срещат незрящите, и да допринесат за положителна промяна в обществото спрямо хората със затруднения в зрението.   Съчинението на Елиз бе отличено между 30 съчинения на ученици от града, а тя получи и парична награда.

Пореден повод за гордост!
СУ Отец Паисий"-гр. Самоков бе предоставено на най-голямото събитие, популяризиращо науката география - IX Географски фестивал, Бургас  2024 г.
Ели Мишева, ученичка в XIа  клас, заслужено бе отличена в най-оспорваната възрастова група като зае третото място в един от проведените конкурси на тема "30  секунди география" с нейното авторско видео. Ръководител на Ели е Надя Янкова, старши учител по география и икономика.
Поздравления!

===================================================================================================================================================================

24 май


===================================================================================================================================================================

Предаване на знамената от випуск 2024 година
Назад към съдържанието | Назад към главното меню