Юни - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > 2023-2024

"И певци песни за него пеят!"
Рецитал пред паметника на поета-революционер Христо Ботев представиха учениците от СУ "Отец Паисий" гр. Самоков по случай отбелязването на 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Днес се навършват 148 години от гибелта на революционера, дал живота си за свободата и независимостта на България.  „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира... “  
                        Христо Ботев
Поклон!

"Филмова вечер с кауза"
На 30 май Ученическият съвет към СУ "Отец Паисий" - гр. Самоков организира филмова вечер в подкрепа на българското кино и каузата на СНЦ "Ти си Доброто" "За равен училищен старт".
Учениците избраха филма на младата и талантлива режисьорка Яна Титова "Диада".  С пожелание инициативата да се превърне в училищна традиция, която обединява учениците от нашето и други училища в града ни. Нека всяка кино вечер да дава поводи за смислени разговори сред младите хора.
От своя страна Яна Титова подкрепи инициативата на Ученическия съвет като изпрати послание към учениците ни.
"Изказвам пълно признание към екипа на ученическото самоуправление на СУ ,,Отец Паисий,, - град Самоков, че ще запознаят своите съученици с един уникален филм. Желая учениците, учителите и родителите да обърнат внимание  на темите във филма. А именно дупката между поколенията, загубата на диалога между фрагментите на обществото, проблемите в училищата и на младите тинейджъри, и се надявам всеки да си изкара някаква поука от филма."
Яна Титова режисьор
Назад към съдържанието | Назад към главното меню