2019-2020 - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Открити Уроци

ОТКРИТИ УРОЦИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2019/2020 г.

                        15.10.2019 г.  - Открит урок по информационни технологии с ученици от 5 а клас на тема: "Организиране на данни. Файлове и папки". Петокласниците показаха впечатляващи знания и умения, които успешно използват в часовете по ИТ. Директорът Лиляна Минкова изрази своето одобрение за урока и поздрави учениците за участието им.
 
 
 

07.10. 2019 г. – Открит урок в  ЦДО, 2 а клас Второкласниците вълнуващо представиха арменската приказка "Златната ябълка" и направиха изводи, които свързаха с поговорката "Кой каквото прави, на себе си го прави".

08.11.2019 г. – открит урок по математика в 7 б клас на тема:„Формули за съкратено умножение“, поднесен под формата на разходка в Слънчевата система.
 

12.11. 2019 г. - открит урок в седма група на целодневната организация на учебния ден /6а, 6б/ клас.  Урокът беше в час по Самоподготовка - "Елементи на прав кръгов конус". Гости бяха Директорът на училището - г-жа Лиляна Минкова, колеги от начален, прогимназиален и гимназиален етап, които след часа поздравиха учениците за доброто представяне и активно участие.

12. 11. 2019 г. – открит урок по ИТ в7 а клас на тема: „Вмъкване на специални символи и знаци в текстов документ“. Проведе се игра „Умни и бързи“, в която учениците проявиха голям ентусиазъм и спечелиха много грамоти, подготвени специално за часа.
 
21.11. 2019 г. - открит урок във втора група на целодневната организация на учебния ден /2 а/ клас в СУ "Отец Паисий" - гр. Самоков.Урокът беше в час по Самоподготовка, а темата по БЕЛ - баснята "Овчарчето и вълкът".

На 22.11. 2019 г. се проведе открит урок по Музика в 7б клас в СУ "Отец Паисий" - гр. Самоков. Учениците, под ръководството на г- жа Силвия Ненова, активно се включиха в урока и с лекота отговаряха на поставените въпроси и задачи, свързани с музикално-сценичните жанрове.

09.12.2019г. – Открит урок по БЕЛ на тема: Знанията за отрицателните местоимения учениците от VI a клас.
 

10.12.2019г. - В IV a клас открит урок в групата за ЦДО, в часовете за занимания по интереси на тема: " Изработване на снежинки от хартия" и поучителна презентация, свързана с образуването на снежинките. Гости  на урока бяха директора - г-жа Лиляна Минков, заместник директор УД, родители и педагогически специалисти. В края на урока всички гости получиха изработена от учениците коледна украса.
 

10.12 – Открит урок по математика в 10 а клас. Отлични знания за аритметична и геометрична прогресия показаха учениците от 10 а клас по време на открития урок по математика на тема „Практически приложения на числовите редици”.,
 

Открит урок по емоционална интелигентност в СУ „Отец Паисий“ – град Самоков.
Емоционалната интелигентност е основно умение и важна стъпка към изграждане на един по–добър начин на живот, ето защо учениците от 7 б, 10 а ,11 а и 11 в клас с помощта на учителите Иван Шопов и Марин–Асен Коджаиванов от СУ „Отец Паисий“ – град Самоков проведоха открит урок на тема: „Разпознаване на емоциите“.
Основната цел на урока бе учениците да се научат да категоризират задълбочено емоциите. Учениците Дарина Чифлиджанова и Георги Михайлов от 11 в клас бяха в ролята на учители, които бяха подпомагани от други ученици от 10 а и 11 а клас- фасилитатори.
В хода на урока се развиваха формиране на лидерски умения, умения за комуникация, умения на учениците да се изразяват публично, като преживяваха различни казуси и изразяваха и категоризираха своите емоции. Те разпознаваха нюанси на различни емоции във видео материал, след което групираха емоциите в подемоции, като първични и вторични и направиха мисловна карта.
Учениците от VII клас оставиха положителна обратна връзка и изявиха желание отново да участват. Това е поредният урок по умения и нагласи на XXIв., който ученците от гимназиален курс провеждат и преподават с помощта на своите учители.

17.12.2019г. - открит урок в групата за ЦДО, в часовете за занимания по интереси.
Чрез презентация, учениците си припомниха Коледните обичаи и символи.
Задачата им бе да изработят къщички и коледна украса за техния " Зимен град " .
Гости на урока бяха педагогически специалисти, родители и учениците от четвърти клас, които се включиха в изработването . В края на урока всички гости получиха картички.
 

15 януари 2020г. - открит урок по математика във II a клас се на тема " Умножение с числото 2" и занимателни игра за затвърждаване на наученото в урока. Всички ученици се включиха активно и за пореден път доказаха, че напълно заслужено са в челното класиране на всяко математическо състезание.
Гости на урока бяха директора - г-жа Лиляна Минков, заместник директори и педагогически специалисти.

17.01.2020г. - открит урок по Човекът и природата на тема „Среда и условия за живот” в III а клас .Пъзели с изображения на растения и животни и играта „Кой, къде живее?”
Урокът продължи с изработване на мисловни карти от учениците, свързани с условията за живот на организмите.
В края на часа придобитите знания бяха затвърдени чрез играта „Минута е много”.
Гости по време на часа бяха зам. директорите, колеги педагогически специалисти и родители на третокласниците.
 

22.01.2020г. - Открит урок по Български език, в час по писане на тема „Буква 'Б' ”, в I a клас - скачащо петолиние, "пътуване" с машината на времето, занимателни игра за работа в екип.  
 

10.02.2020г. - открит урок по Английски език на тема: “Bulgaria: Geography and Tourism” Гости на урока бяха директора - Лиляна Минкова и педагогически специалисти от училището.
 

11.02.2020г. – Открит урок в 1-ва група за ЦДО, 1 а клас, в час по Занимания по интереси
Назад към съдържанието | Назад към главното меню