5б клас - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Училищна среда > Групи за ЦДО

6-ТА ГРУПА ЗА ЦДО, V б клас
ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ
Учител в групата за ЦДО в прогимназиален етап – старши учител Екатерина Попова
В групата за целодневна организация, учениците се занимават с много интересни занимания, които са съобразени с възрастта им. Заниманията по интереси имат за цел чрез разнообразен набор от достъпни дейности да предотвратят преумората, да развият мисленете си, и така да допринесат за придобиване на полезни и нови знания.
През тази учебна годинаучениците изработваха многобройни тематични табла и постери за класната стая, посетиха ледената пързалка, фитнес уредите, градската библиотека, взеха участие в коледния базар. Организирано и проведено бе „Картофеното парти“, в което децата се включиха с голям ентусиазъм. Организирането на такова парти стана традиция в нашето училище, затова за мен и децата беше истинско удоволствие да продължим започнатото. Исках да съчетаем полезното с приятното защо водещите запознаха присъстващите гости с любопитни факти за картофите, кога и откъде са пренесени в България, кой ги е донесъл в Самоков, кога са се появили пържените картофи, защо картофите са полезни. Децата изработиха картофени таралежи, хапки и картофена торта, която украсиха със звездички и сърчица,,които изрязаха от картофите.  На гости им бяха и техните съученици от V а клас.
За Коледа по тяхна идея изработиха коледен календар, като в кутийките си поставиха пожелания, които отвориха в последния ден преди ваканцията.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню