НП "Армия" - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Проекти

Паисиевци в патриотичен проект: „Родолюбивите и патриотични младежи на Самоков“
В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май, в СУ „Отец Паисий“ празнично беше открит кът на българската армия, създаден по НП „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ на Министерство на образованието и науката и Министерство на отбраната. Осъществяването на проекта допринесе за придобиване на нови компетентности в областта на гражданското образование и патриотичното възпитание на учениците, както и за провеждането на дейности, свързани със съхраняването на историческата памет за българската армия и за националните традиции и култура.
Гвардейците на училището издигнаха знамето на България, вокалната група просълзи гостите с вълнуващото си изпълнение на песента „Велик е нашият войник“, представена бе книгата „Бойната слава на българската армия от Освобождението до наши дни“, създадена от учениците, включени в проекта, под ръководството на г-жа Екатерина Попова и г-жа Мария Петрова, учители по история и цивилизация.
Тържественото отбелязване на празника приключи с поднасяне на венци и цветя на паметника на загиналите воини от Втората световна война.
Нека помним и носим в сърцата си гордия български дух!
Назад към съдържанието | Назад към главното меню