Physically Live - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Проекти > Минали проекти
“P.L.A.Y.”
Име на проекта: „Physically Live Active Youth“ - P.L.A.Y („Физически активна младеж“)
Период: 07.10.2012 - 14.10.2012
Местонахождение: гр. Анкара, Турция
Посрещаща организация:


Чудите се какво се случва когато съберете 27 младежи от три балкански страни да учат и да се забавляват заедно? Случват се невероятни неща.
За една седмица, която учениците на СОУ „Отец Паисий“, гр. Самоков прекараха в Анкара, те за винаги промениха своя живот и тези на хората, до които се докоснаха. Учениците, участващи в проекта P.L.A.Y.(Физически активна младеж), посещаваха турското училище и се срещаха със свои връстници, с които се забавляваха, но и обсъждаха важни теми, като общата ни история, политическите различия и общите ни традиции.  В близкия контакт едни с други те много скоро забравиха предразсъдъците си и се превърнаха в едно голямо семейство, споделящо радост и болки.
Официалната част на проекта включваше посещение на часове в турското училище; турнир по четири традиционни младежки игри - дърпане с въже,  отнемане на кърпа и народна топка; игра за опознаване на турската столица и посещения в музея на Анадолските цивилизации и мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк; визита в кабинета на регионалния управител на Анкара и няколко излета в околностите на града. Неофициалната част, беше не по-малко наситена и вълнуваща. Учениците играха, пяха и танцуваха заедно, споделяха своите интереси и мечти за бъдещето и създадоха много приятелства.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню