Юли - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > 2023-2024

Реализиране на дейностите по Модул 1 на НП "България - образователни маршрути" в СУ "Отец Паисий"- гр. Самоков. Страхотна морска ваканция преживяха ученици от VIII б, V б и V a клас, с посещение на Морските градини в Бургас и Варна, Аладжа Манастир, Зоопарк Горица и Авиомузей Бургас. Невероятни положителни емоции, които оставят красиви спомени за всички. Получените знания чрез преживяното извън училище, чрез посещенията на разнообразните културни, научни и държавни институции допринесоха за личностното и  гражданското развитие на учениците,  за патриотичното им възпитание, както и за придобиване на трайно, интегрирано знание.

==================================================================================================================================================================

Учениците от начален, прогимназиален и гимназиален етап пътуват и заедно обогатяват общата си култура по НП "Заедно в изкуствата и в спорта".
В изпълнение на дейностите по Националната програма групите по изкуства имаха възможност да посетят различната и непредсказуема „ПЕПЕЛЯШКА“ на Лятната сцена „Парк Военна Академия“ в изпълнение на балет “Арабеск” върху вълшебната музика на Прокофиев.


Ученическо самоуправление в СУ “Отец Паисий” – град Самоков
Днес в училището ни се проведе ден на ученическото самоуправление с фокус ученикът лидер.  По свое желание учениците заеха работните места на ръководството, счетоводителя, психолога. В рамките на инициативата младите ентусиасти сами организираха работния процес, както и решаваха проблеми, свързани с учебно-възпитателните и административни дейности на училището. Всеки ученик имаше възможността да почувства и изрази впечатлението си от заетата позиция. Всички споделиха за трудностите и отговорностите на предпочетените от тях длъжности и изразиха желание да участват отново.
Прекрасни млади хора, благодарим ви!
Назад към съдържанието | Назад към главното меню