2019-2020 - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > Архив новини


Първо  място на Националния турнир по информационни технологии - „ИТ СВЯТ“ за  Михаил и Бояна Пеневи от СУ „Отец Паисий“ - град Самоков в категория  детско програмиране. Поздравления, Мишо и Боянка! Гордеем се с вас!Всички седмокласници успешно завършиха основното си образование!
От 3 юли започва кандидатстването за VIII  клас в двете ни паралелки.
Профилирана паралелка, с профил Софтуерни и хардуерни науки и професионална паралелка - професия Икономист-информатик.
Очакваме Ви!!!Приобщаващото образование в СУ „Отец Паисий“ - град Самоков
Приобщаващото образование в СУ „Отец Паисий“ - град Самоков

Отличници на СУ “Отец Паисий”
Начален етап
I – IV клас
випуск 2019 – 2020 г.

Презентация за Деня на Земята от Кристина Николчова от 10 "а" клас

5 юни световен ден на околната среда

Честит празник, малки, големи и още по- големи деца! Носете детското в себе си и претворявайте света през невинните си очи!

31 май световен ден без тютюнопушене


29 май - ден на омиротворителите на ООН

Професионалните празници на СпасовденСУ "Отец Паисий" празнува  деня на българската писменост и култураУчениците от III ”а” клас поздравяват всички учители, родители и ученици  с настъпващия празник - 24 май - Ден на българската просвета и култура и  на славянската писменост!"Природата не е дестинация - тя е наш дом!
24 май - Ден на европейските паркове"
Благодарим на всички, включили се в проекта!Поздравления за нашите ученици  -  Пламена Стоянова от VIII'а клас  и Иван Христов от Xа клас за успешното им участие в Националния ученически конкурс за зелени иновативни идеи „Млад Иноватор“, проведен по инициатива на PostScriptum Ventures.22 май – Международен ден на биологичното разнообразие
22 май е обявен от Организацията на обединените нации (ООН) за Международен ден на биологичното разнообразие с цел повишаване на информираността за проблемите и заплахите към биоразнообразието и за осигуряване на подкрепа за неговото опазване и съхранение. Празникът се чества от 1993 г., когато влиза в сила Конвенцията за биологичното разнообразие.
Статистиката сочи, че за последните 50 години над 60 % от съществуващите в света биологични видове са под заплаха или са на ръба на  оцеляването си.
Днес ние сме "свидетели" (а всъщност "причинители") на най-голямото измиране на видове в историята на планетата.
Забързани в напрегнатото си ежедневие, малко от нас осъзнават какво е значението на биоразнообразието. На практика животът и благосъствоянието на всеки един от нас зависи пряко от биоразнообразието и природните ресурси. Нито една страна или икономика, независимо от своето икономическо развитие не може да съществува или да се развива, без да се ползва от природните ресурси и биоразнообразието. От изхранването на човека, до индустрията и бита, всичко е свързано неизменно със състоянието на околната среда и биоразнообразието. За съжаление, малко от нас си дават сметка за това и предприемат някакви действия, за да ограничат човешкото (и в частност своето) отрицателно въздействие върху природата.
Надяваме се, че поне днес на 22 май - Международния ден на биоразнообразието, ще му отдадем нужното внимание и ще отчетем неговата значимост, като поне за миг се замислим или направим своите малки крачки за неговото съхраняване!
 
 Иван Ласкин от Ха клас представя своя проект,  напомняйки ни още веднъж, защо е важно да опазваме биологичното разнообразие
21 май Световен ден на културното многообразие за диалог

20 май - световен ден на метрологията
18 май международен ден на музеите
Поздрав от Александър Зарев от I клас, по случай наближаващият празник - 24 май

Колектива на СУ "Отец Паисий"  град Самоков отправя своя сърдечен поздрав към градски исторически музей Самоков с Международния ден на музеите и галериите - 18 май, с благодарност за досегашното ни успешно партньорство и с пожелания за бъдещи успехи в съвместната ни мисия!

17 май   международен ден на телекомуникациите17 май международен ден на спорта

15 май - Международен ден на семейството


11 МАЙ – СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ
СПОМЕН ЗА ПЪРВИТЕ АПОСТОЛИ
ПРОСВЕТИТЕЛИ БЪЛГАРСКИ
Благодарим за словата на отец Георги, и че прие поканата да се включи!
Благодарим и на Ивелина Каньова и Иван Иванов от 5 "а" клас, на Ванеса и Иван Тодоров - нашите прекрасни деца!
Върви народе възродени, към светла бъднина върви
с книжовността, таз сила нова, ти чест и слава поднови.Ръководството на СУ "Отец Паисий" гр. Самоков, изразява своята  благодарност към г-жа Емилия  Стефанова, член на Обществения съвет към  училището и родител на второкласничката Мария - Магдалена и Даниел от 12  "a" клас.
Благодарим за проявената загриженост и инициативност, за  извършената благотворителна дезинфекция на училищния двор. Този важен в  момента противоепидемиологичен жест е направен с помощта на фирмата, в  която тя работи.

СУ "Отец Паисий" - град Самоков чества Деня на Европа
СУ "Отец Паисий" - град Самоков чества Деня на Европа

Поздрав от СУ "Отец Паисий" гр.Самоков по случай "Гергьовден"

1 май Ден на труда


22 април - международен ден на книгата и на Земята

Великденска украса
Учениците от 2а клас проявиха огромно желание за да участват в проекта Великденска работилница.
Използвайки  различни техники на работа- рисуване с молив, флумастери, апликация,  работа с различни материали, пастели, акварелни бои, проявиха  креативност и фантазия за да направят великденска украса и да украсят  великденски яйца.

Творчество и креативност от учениците от 2 а клас

Моят любим литературен герой

        Учениците от 2а клас участваха с удоволствие в проекта Моят любим  литературен герой като споделиха своите предпочитания и го нарисуваха  използвайки различни техники.    
Проекти на ученици

1. Аделина Стоименова

2. Борислав Николов

3. Виктория Георгиева

4. Виктория Терзийска

5. Ивана Зърнева

6. Красимир Гълъбов1„а“ клас с нов проект „ Кутия на Доброто“

 
„Кутията на Доброто“ подарена от  родителите, за да се пазят в нея добрите постъпки случващи се в училище.  Учениците пращат  своите пожелания с нещо мило за някой, който заслужава.  В кутията са пожеланията на Илиян,  Деа Ружина, Йоанка, Криси, Антоанет, Венци, Дани,  Ванеска,  Симонка,  Дени Пърлев, Мишето, Стефчо

План за времето на открито 1а


България празнува 3 март 142г. свобода
Назад към съдържанието | Назад към главното меню