Октомври - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > Архив новини > 2021-2022

Първолаците с ръководители Магдалина Иванова и Виктория Попова днес бяха много щастливи, защото майката на съученика им Емилиян Палев- Невелина Ненкова, се включи в часа по родолюбие, проведен в Teams. Тя разказа интересни факти за самоковския будител Захари Зограф, свързани с неговото художествено творчество. По нейна информация картини на известния художник, които в последствие са преместени в музей в София, са били поместени в къщата на нейния прадядо, намираща се на улица „Цар Борис III” в Самоков.

Преклонение пред паметта на нашия патрон направиха Иван Иванов от VII “a” клас и госпожа Лиляна Минкова - директор на училището. Те поднесоха венец пред статуята на Отец Паисий в училище. Освен това проведоха и четения за народните будители.
 

Венец и цветя с дълбоката си почит поднесоха дванадесетокласниците от училището пред паметника на Паисий Хилендарски в село Доспей. Това е едно от населените еста, което се смята за рожденно място на хилендарския монах. Учениците и техните преподаватели бяха посрещнати в Народно читалище „Отец Паисий“, където по повод празника беше подготвена кратка програма за будителите от Доспей.

Честване на Патронния празник на училището 2021 година

===================================================================================================================================================================
Уважаеми  родители и ученици, поради влошаване епидемичната обстановка в Софийска  област,считано от утре - 26 октомври, преминаваме изцяло в ОРЕС, на  основание т.3 от Заповед № РД 09-3596/20.10.2021 г. на МОН и съгласно  данните от 14-дневната заболяемост на общината към 24.10.2021 г .  При промяна ще бъдете уведомени своевременно! Бъдете здрави!
 

===================================================================================================================================================================
СУ „Отец Паисий“ – град Самоков стартира участието си в проект
 
№ BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“.

 
Основната цел на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи, да се осигурят условия за ефективност на образованието, да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. Важен приоритет е пълното осигуряване на достъп за всички ученици до виртуална класна стая в условията на продължителна пандемия, създаване на условия за усъвършенстване на цифровите умения на преподавателите за по-ефективна работа във виртуална среда, както и насърчаване на мотивацията на родителите за по-активно включване в образователния процес.
===================================================================================================================================================================

Пореден впечатляващ успех на учениците от СУ "Отец Паисий" - гр. Самоков. Въпреки тенденцията за създаване на паралелки в  STEM профили в 5-ти и 8-ми клас през последните години и приоритетното целенасочено развиване на добродетелите и уменията на 21-ви век у учениците, не забравяме физическото здраве, стимулирайки учениците да спортуват и да покоряват върхове във всички сфери. Независимо от дъждовното и студено време учениците от СУ "Отец Паисий" - гр. Самоков под ръководството на преподавателите по ФВС, г-жа Милена Джамбазова, г-жа Ивана Матина и г-н Николай Спасов, взеха участие в 22-рия лекоатлетически шосеен пробег за "Купата на Самоков " в памет на Драголюб Спасов и завоюваха много от почетните места!!! При най-малките - първокласниците, Александра Малинова зае 2-ро място, Полина Бакрачева - 3-то място, Виктория Босева - 5-то място, Емилиян Палев - 2-ро място, Виктор Николов - 3-то място и Александър Божилов - 5-то място. Втори клас - Дарина Иванова зае почетното 6-то място. При третокласниците: Александър Зарев се класира на 2-ро място, Йоанна Иванчева - 4-то място и Михаела Терзийска - 5-то място. Учениците от гимназиален етап: Виктория Петрова, от VIII клас зае  4-то място, Изабела Лазарова от IX клас - 6-то място, Александър Арсов, IX клас завоюва 1-во място, а Лазар Илиев завърши на 4-то място. При девойките Янка Чолакова от 11'а клас се класира на 6-то място, при юношите Илия Младенов от X'б клас завърши на 3-то място.                 
Поздравления!
Назад към съдържанието | Назад към главното меню