Януари - СУ "Отец Паисий"-гр.Самоков

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Актуално > Новини > Архив новини > 2022-2023

Призово класиране в престижното състезание за творческо писане по английски език "Creative writing"!Пореден повод за гордост и радост от постиженията на учениците и учителите на СУ "Отец Паисий" гр. Самоков!

               На престижното състезание за творческо писане по английски език, организирано от фондация CorPlus и с подкрепата на Американското посолство, наши ученици се класираха в първите 10 от своите възрастови групи.
               В 13-то издание на "Creative writing" участваха 147 училища (предимно езикови гимназии) от цялата страна и 127 ученици от Пакистан. СУ "Отец Паисий" е единственото училище от гр.Самоков, което участва всяка година в това престижно и трудно състезание! От общо 3572 работи, творбите на нашите ученички Каролина Георгиева от 7 б клас, с преподавател Стефка Гърлянова и Виолета Стоименова от 8 б клас, с преподавател Даниела Петровска са класирани в първите десет! Темата по която писа Каролина е "Suddenly, the clouds turned green" , а Виолета писа по темата "In love with a statue". Ученичките проявиха не само изключителна креативност, но и показаха отлично владеене на английски език, богата лексика и дигитални компетенции!
Поздравяваме ученичките и техните преподаватели и им желаем още много успехи!
Назад към съдържанието | Назад към главното меню